Publikováno dne 23.7.2019

Jak zařídit pokoj pro malé dítě?

Zařídit dětský pokoj, zvláště pokud je malý, není snadné. Jde o místo, kde si dítě hraje i spí a později i učí. Musí se sem vejít kvalitní postel, oblečení, hračky a knížky. 

dětský pokojíček

Modulový nábytek

Skříně se nafouknout nedají, některé se však dají přistavět. Vyzkoušejte modulové police a skříňky, které se dají umístit podle potřeby rovně nebo svisle. Časem se k nim dají dokoupit další díly. Modulový nábytek má univerzální účel. Může sloužit na ukládání hraček, později třeba na učebnice a knihy. Dokud je dítě malé, je třeba mít úložné prostory níž, aby na ně dosáhlo. S přibývajícím věkem dítěte můžeme hnát modulový nábytek do výšky.

Polohovací stůl a židle

Mimořádně důležitý je výběr vhodného a praktického psacího stolu a židle. Pro nejmenší děti jsou vhodné rostoucí stolky s možností nastavit výšku desky. Polohovatelná by měla být i dětská židle, včetně nastaven opěrek pro nohy. Dítě musí mít při sezení podložená chodidla a lýtka do pravého úhlu se stehny.

Dětská molitanová křesílka a pohovky

Důležitý je i prostor pro relaxaci. Dítě nemůže sedět jen na židli. Z tohoto důvodu doporučujeme zvolit dětská molitanová křesílka, popřípadě i pohovky. V nabídce je hned několik vzorů vhodných pro kluky i pro holky. Tato dětská křesílka jsou vyrobena z kvalitního molitanu se snímatelným potahem. Jsou tedy pro děti měkká a pohodlná, navíc můžete potahy kdykoliv sundat a vyprat. Pokud máte rádi změnu, potahy jsou nabízeny i samostatně a můžete je tak měnit podle potřeby. 

Jaké zvolit barvy

S postupným růstem dítěte se nemění jen jeho fyzické proporce, ale i jeho zájmy a preference. To se týká i designu a barev. Nepřeplácejte dětský pokoj mnoha veselými barvami. Zvolte si raději jednu barvu hlavní, jednu doplňkovou a třetí barvu můžete použít na pár dekorací pro zvýraznění. Dítě časem může přejít do fáze, kdy mu nebude tolik barev vyhovovat. Navíc se v takovém prostředí špatně soustředí, hůř relaxuje i usíná. Nábytek raději volte v neutrálních barvách. Snadno obměnitelné doplňky, jako je koberec na hraní, potahy, polštářky s vyměnitelnými potahy, samolepky na zeď, závěsy a záclonky mohou být klidně růžové se zvířátky nebo princeznami, pro kluky modré s autíčky či dinosaury.

Dětská postel

Kvalitní dětská postel je základem dobrého spánku. I postel může růst s dítětem. Na ni patří stejně kvalitní rošt a matrace. Existují speciální matrace pro děti. Doporučujeme i chránič matrací. Ten totiž může zcela zásadně zmírnit opotřebení matrace a výrazně prodloužit její životnost. Napomáhá k zachování stálosti matrace a současně poskytuje ochranu proti jejímu opotřebení a znečištění. Pohodlně je vyperete. Chrániče nepropustí tekutinu a předejdete tak znečištění matrace, které je u malých dětí časté. Velikost si vyberte podle požadavků, druhu postele a věku dítěte.

Prostěradla do postýlky

Po chrániči na matraci přichází na řadu kvalitní dětská prostěradla. Froté prostěradla zaručí klidný dětský spánek, ochrání matraci a doplní dětský set. Tato prostěradla jsou dostupná ve velikosti 70x140 cm a jsou vybavena všitou napínací gumou, které ulehčí povlékání. V nabídce jsou prostěradlo do postýlky i prostěradla na klasické postele nebo dvojlůžka. Jsou v atraktivních barvách, jako je zelená, oranžová, fialková, růžová nebo azurově modrá. 

Dětské povlečení

Dětské povlečení může být do postýlky pro miminko i na velkou postel. Má nápadité dětské motivy, které si děti rychle oblíbí. Může jít o roztomilé sovičky, sloníky, srdíčka i kočičky. Kluci ocení povlečení s fotbalovými míči, autíčky, plachetnicemi a raketami. Volte vždy dětské povlečení ušité z kvalitních, hygienicky nezávadných látek, které jsou na dotyk velmi příjemné a nedráždí citlivou s dětskou pokožku.

Polštáře do postýlky

Dětské polštáře do postýlky z kvalitní 100% bavlny mají certifikát nezávadnosti Oeko-Tex 100. Jedná se o české výrobky, stejně jako u ostatního textilu. Jsou standardní nebo prošívané v rozměrech 60x40 cm a 70x50 cm. Na míru si můžete nechat ušít jakýkoliv rozměr, aby byl polštář do postýlky podle vašich představ. K nim si můžete pořídit přikrývky z dutého vlákna a oblíbené malé polštářky. 

  • Jsme česká značka
  • Šijeme rozměry na míru
  • 3000+ recenzí obchodu
  • Unikátní produkty
  • 30 dní na vrácení zboží
  • Doprava zdarma od 2000 Kč